Azt csinálhattam amit szeretek

Tibi Kálovics

Az elmúlt hetekben azon mázlisták sorába tartozhattam akik a hobbijukért kapják a fizetésüket. Gyerekkorom nagy álma volt hogy egyszer egy könyvtárban dolgozhatok valamennyi időt. Kamaszkorom egyik nagy vágya pedig az volt, hogy pénzt kapjak az írásaimért. Az elmúlt hetekben a könyvtári munkám során mindkettő megvalósult.

A nyári munka nagy előnye volt, hogy mindenki azzal a területtel foglalkozhatott, amit szeretett, és amihez értett. Jómagam 3 éve blogolok szinte napi szinten így a "Mi a hobbim?" kérdésre nem volt túl nehéz megtalálnom a választ. A könyvtár vezetése azzal bízott meg, hogy készítsek egy olimpiai blogot. Az elvárás annyi volt velem szemben hogy néhány sporttémájú könyvet ajánljak a nagyérdemű számára, s hogy néhányan legalább olvassák is a blogot.

Az első napok során alig néhányan látogatták a blogot, mikor is az az ötletem támadt, hogy az aktuális napi sporteseményekhez rendelnék könyvajánlókat. A "paradigmaváltás" bejött, és hamar százak, és ezrek kezdték el látogatni a könyvtári blogot. Az elmúlt nap statisztikái szerint, az elmúlt két hétben több, mint 51 000 ember kattintott a halisolimpia.blog.hu elnevezésű szerverre.
Ezt a számot az Index2 bloggyűjtő segítségével sikerült elérnem amely, néhány kivételtől eltekintve folyamatosan osztotta meg bejegyzéseim. Ahogy néztem a blog többnyire pozitív fogadtatásra is lelt az olvasók között.

A nagy olvasottság hatására persze én is élvezettel szerkesztettem a blogot, és részem lehetett néhány különleges élményben. Az ország legolvasottabb oldala 14-szer ajánlotta írásaimat, interjút készíthettem egy olimpiai bronzérmessel és ami a számomra lényeges volt, fizetésért csinálhattam azt, amit szeretek.

 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?