Életem első nyilvános prezentációja

Tibi Kálovics

Megvannak az előnyei annak, ha valaki rendezvényszervezőként van gyakorlaton, például megszervezhet egy olyan rendezvényt, amit már régóta szeretett volna. Gyermekkorom óta rajongok a jó filmekért, és mondhatjuk, hogy az évek alatt igazi filmőrültté váltam. Az elmúlt évek során közel 2000 filmet láttam, valamint 15 éves korom óta rendszeresen írok kritikákat különböző filmes oldalak számára. Régi vágyam volt, hogy tartsak egy előadást a  filmtörténet legjobb alkotásairól. 

A hétvégi Oscar-díjátadó jó apropóként szolgált arra, hogy egy ilyen rendezvényt megszervezzek és lebonyolítsak. A közönség toborzására megpróbálkoztam több módszerrel is (facebook esemény létrehozása, hírlevélben való értesítés, szórólapozás), ám ezeknek a sikere végül maximum mérsékeltnek volt nevezhető. Végül néhány néző azért így is eljött a szombat délelőtt megtartott rendezvényre. 

Nem vagyok azonban csalódott a rendezvény miatt. A prezentációt, melyet előadtam, nagy élvezettel készítettem el, ráadásul egy olyan témáról adhattam elő, amelyről szívesen beszélek bármikor (ismét azt csinálhattam, amit szeretek). További két szempont miatt is hasznosnak tartottam a rendezvényt: egyrészt tapasztalatszerzésre jó alkalom volt, másrészt pedig a tanulmányaim során sokat kell prezentálni, és ez egy jó gyakorlat volt az egyetemi helyzetekhez. 

További pozitívumként éltem meg, hogy az eseménnyel a városi televízió, valamint az egyik városi újság is foglalkozott, felhívva az emberek figyelmét arra, hogy a könyvtárunk milyen változatos programokat is kínál számukra.A fotó a Kanizsa TV honlapjáról származik.
https://haliselmeny.blogstar.hu/./pages/haliselmeny/contents/blog/35042/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?