"Futballelit a könyvtárban"

Tibi Kálovics


Sok számomra kedves részlege van, a könyvtárnak, ám valószínű, hogy a legtöbb időt a sportkönyvek részlegén töltöm olvasóként. 

Sok számomra kedves részlege van a könyvtárnak, ám valószínű, hogy a legtöbb időt a sportkönyvek részlegén töltöm olvasóként. 
10 éves korom óta vagyok könyvtári tag, és az elmúlt majd` másfél évtized során több száz könyvet kölcsönöztem ki az intézményből (2006-ban ezért még könyvjutalomban is részesültem). Mivel gyermekkorom óta rajongok a professzionális sportért, így nem véletlen, hogy a kikölcsönzött könyvek jelentős része is ebbe a témakörbe tartozik.  

Az amúgy is tekintélyes mennyiségű sportkönyv gyűjteményből kiemelném a futballal foglalkozó könyvek részlegét. Ha van olyan részlege a könyvtárnak, amely felveszi a versenyt bármelyik vidéki könyvtárral az országban, akkor ez az. Itt aztán tényleg nincs olyan könyv, ami ne tudná kielégíteni az érdeklődők igényeit (klubszimpátiára való tekintet nélkül).

A nagykanizsai futball iránt érdeklődők több könyvet olvashatnak a helyi futballcsapat történetéről, a futballtörténelmet kedvelők a „Magyar Futballévkönyv” közel 20 kiadását lapozgathatják, a klubfutball szerelmesei az európai elit (szinte) valamennyi jeles képviselőjének történetével megismerkedhetnek a gyűjtemény segítségével, de az érdeklődők kikölcsönözhetik az elmúlt időszak nagy futballtornáinak krónikáit, vagy a jelenkor és a múlt legjobb futballjátékosainak az életrajzát is. 

Jó böngészést kívánok a folyamatosan bővülő gyűjteményünkben. A könyvtárban megtalálható futball témájú könyvek jegyzékét itt érheti el. 

https://haliselmeny.blogstar.hu/./pages/haliselmeny/contents/blog/35859/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?