"Ostrom a könyvtárban"-Próbáljon ki egy érdekes társasjátékot

Tibi Kálovics

Könyvtárunk szolgáltatásainak listája, egy újabb elemmel bővült: Az érdeklődő olvasók ezentúl akár társasjátékozhatnak is intézményünkben. 

Immáron nemcsak a gyerekkönyvtár részlegen próbálhatnak ki társasjátékokat az érdeklődők, hanem az idegennyelvű irodalom  előtti asztalon is egy érdekes stratégia játékkal játszhatnak. Az "Ostrom" elnevezésű táblajáték kitűnő szórakozást biztosít a játékosok számára, miközben fejleszti a logikai és a stratégiai érzékeket is. A játék eszközeit a könyvtárosoktól kérhetik el a játszani vágyók!

Játékszabályok: 
A játékot egyszerre 2 fő játszhatja. A játék tábláján 2 sötét és 24 világos bábú foglal helyet. (Világossal játszanak a támadók, sötéttel a védők.) A védők a csillag alakú részen, vagyis a várban foglalnak helyet, azon belül is az utolsó sor két szélén. A támadók foglalják el a nagyobb területet. A védők előre, oldalra, és hátra léphetnek egy-egy mezőt. Amennyiben az ellenséges bábú mögött üres mező van, ez esetben egyet ugorhatnak is. (Az átugrott ellenfelet le kell venni a tábláról.) Ha a védő ezzel a lépéssel újabb ellenfél elé került, akkor ő folytatja a játékot. A játékban kötelező kiütni az ellenfelet. A támadók csak azután vehetik át a támadás jogát, amennyiben az ellenfél már nem tud több ütést eszközölni. A támadók előre és oldalra léphetnek, a hátrafelé lépés számukra tilos. A támadóknak nincs lehetősége ütni. A támadók célja, hogy meghódítsák a a várat, ez akkor történik meg, ha  9-en benyomultak a várba. Az ostromlók abban az esetben is győznek, ha úgy kerítik be az ellenfelet, hogy azok nem tudnak semerre sem mozogni. A védők akkor győznek, ha annyi támadót ütöttek ki a játékból, hogy az ellenfélnek már nincs lehetősége elfoglalni a várat. Amennyiben a védők elmulasztják az ugrást, akkor a támadók egymás után kétszer következnek.

Jó játékot! 


https://haliselmeny.blogstar.hu/./pages/haliselmeny/contents/blog/36943/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?