Nigéria a könyvtárba költözik néhány órára

Tibi Kálovics

Egy rendkívül érdekes könyv kerül bemutatásra a könyvtárban, amelynek témája Afrika egyik legérdekesebb és legsokszínűbb országa.

Kevés érdekesebb ország van Afrikában, mint Nigéria. A 200 milliós államban egyszerre jelenik meg a törzsiséghez való ragaszkodás és a modernitás utáni vágy. Egy európai ember számára nehezen felfogható, hogy ebben az országban mennyire része az emberek életének a vallás. A nigériai állampolgárok szinte feltétel nélkül hisznek a felsőbb hatalomban és a szakralitásban (legyen szó akár kereszténységről, akár iszlámról, akár a vuduról). Hiába rendelkezik azonban Nigéria egy érdekes kultúrával, sajnálatos módon ez a világ egyik legveszélyesebb országa is. 

Ebben a különleges országban élt két évig dr. Kondricz Péter, aki kereskedelmi diplomataként dolgozott Nigériában. Élményeiről "Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén" címmel írt könyvet. Az izgalmas, egyben meghökkentő történeteket tartalmazó kötet bemutatójára 2020. február 7-én 17 órától kerül sor a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.

https://haliselmeny.blogstar.hu/./pages/haliselmeny/contents/blog/90042/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?